Semester är underskattat

Förra året var jag ganska ledig på sommaren pga jobb-byte, men jag bestämde mig för att ägna tiden åt ett av mina hobbyprojekt så det var nästan heltid ändå. I år däremot checkade jag ut från jobbet den 10/7 och har verkligen bara haft semester.

Men är det inte så man alltid gör, tänker ni?

Nej, inte jag. Som utvecklare så försökte jag alltid vara tillgänglig om det skulle behövas eftersom kunderna inte slutade jobba för att jag tar semester. Senare, som chef men fortfarande fullt kapabel att utveckla så har jag alltid försökt vara standby så att mina utvecklare ska få ha semester. I inget av fallen betyder det massor med jobb, men man slappnar aldrig helt av när man har en fot i jobbet.

Nu är jag konsult och det är helt enkelt ingen som har lust att betala mig för att vara standby, så ny har det varit all-in semester för första gången på säkert 20 år.

För er andra kanske det är normalt men för mig har det varit fantastiskt, om du någon gång hamnar i den sits jag beskrev i början så rekommenderar jag dig att tänka om. Det är väldigt skönt att ha 20-30 dagar då man inte ens öppnar Slack/jobbmejl.