React18 med syskon

Efter att ha gjort ett tappert försök att göra webfronten till mitt hobbyhack i Flutter/Dart (som är helt fantastiskt för apputveckling) så gav jag upp den idén tills vidare. Flutter på webben ger mig 8 sekunder av väntetid innan något händer och det är helt enkelt inte bra nog. Den dag jag har appar skrivna i Flutter ska jag överväga om det är något man kan erbjuda som alternativ men

nu gäller react igen. Det enda problemet var att min gamla frontend i react var baserad på react 16, vilket är lite outdated.

Sagt och gjort, jag började flytta över till react 18. Allt gick sönder!

Men lösningarna var på det hela bättre, iom nya redux så fick jag mycket bättre struktur på data och reducers och koden blev så mycket snyggare! Dessutom så byttes hela mapStateToProps() (som var ett fult hack!) mot den nya trevliga useSelector()-hooken.

Det går att skriva en kilometer här men jag tycker verkligen att man med react 18 och redux 6 har gjort en riktigt bra plattform igen, något som inte längre känns som ett hack som ska ta utvecklaren från Class Based Components till Function Based Components utan där man släppt historiken och gör riktigt bra saker igen!