Är alkohol så viktigt?

En stor del av restaurangbranschen lider i skrivande stund av att de måste stänga och sluta sälja alkoholhaltiga drycker klockan 20:00 och sen får de öppna helt alkoholfritt igen 21:30.

Jag skriver “en stor del”, då det inte verkar vara ett problem för restauranger som serverar sushi, kebab eller hamburgare, mat som de flesta tycker smakar gott utan att behöva dricka vin eller öl till maten.

Vad jag inte förstår är hur det kan vara ett så stort problem, som att man inte funderat på möjligheten att låta köket leverera mat som smakar gott även utan vin. Det är ju nästan alltid en i ett sällskap som behöver köra bil, en är gravid eller av annan anledning inte dricker alkohol. Är verkligen maten så dålig att de inte står ut?

Samtidigt, alla som kryddat maten med en flaska vin på restaurangen vet ju att den kostar tre gånger mer än på systemet, så det handlar kanske om att det är glaset med “husets röda” som betalar lönen. Men om jag kan gå ut och äta en god middag för två för en tusenlapp och dricka vatten så är det nästan helt säkert en bra deal och väldigt gott.

Det man noterar när man går genom stan (Stockholm) är att de enda restaurangerna som funkar som vanligt är McD/Max och sushi-restauranger för där är inte alkohol en naturlig del av upplevelsen. Fler borde testa det!

Jag anser kanske inte att en QP Cheese & Co är modellen för en god måltid, men jag är helt övertygad om att nästan varenda kock därute kan leverera en fantastisk smakupplevelse utan alkohol och ta betalt för den!