Nu händer det!

Tesla såklart, men även Nissan och Renault har länge erbjudit helelektriska bilar och jag tror de gjort det med viss framgång, i alla fall i storstadsregionerna. En Tesla har räckvidd nog att åka på semester med och de mindre bilarna från Nissan och Renault är mer än tillräckliga för pendling till och från jobb men har även blivit populära bilar för hemtjänsten.

Men det har än så länge varit antingen för att visa att man har råd med en Tesla eller för att göra något av ett statement.

Men nu händer något. Alla större märken lanserar nu på bred front helt elektriska modeller. Inte fega plug-in-hybrider som kör på batteri när man parkerar utan riktiga elbilar.

Volkswagen ID3 är inte en elektrisk Golf utan en helt ny plattform som de tänker göra alla möjliga bilar på. BMW har haft ett elektriskt småbilsalternativ ett tag men nu börjar de lansera mer och större. Så även Mercedes.

Jag tror det är det (och laddinfrastruktur) som krävs för att det ska hända på riktigt!

Med volym och konkurrens så sjunker priserna och även om vi kommer att se bensin- och dieselbilar under många år framåt så tror jag att nyförsäljningen av desamma kommer att vara nästan helt borta om kanske redan fem år. Vi får se!