En ny värld

Som en del av mitt jobb blir jag ständigt kontaktad av folk som vill sälja konsulter någon annanstans till mig och, för all del, även rekryterare som vill att jag ska använda min erfarenhet av att ha team remote till att leda något. Jag har varit chef i snart 10 år och det känns som att propåerna om remotearbetskraft bara ökar och jag har sällan/aldrig fått så många erbjudanden om att leda team remote.

Det känns lite som om IT-sektorn har gjort den där omställningen som alla önskade sig. Där man kan bo var som helst och jobba med vad som helst så länge man har bra nät.

En del av mig älskar det, men samtidigt som jag älskar att kunna jobba från Öland när jag är där så är jag otroligt förtjust i vårt kontorshotell där jag kan komma in en torsdagmorgon och vara den enda i teamet som inte jobbar hemifrån men ändå möta andra människor vid kaffebryggaren, skrivaren och receptionen.

Jag tror aktörer som Convendum, UnitedSpaces och UMA har en otroligt lysande framtid när många kommer att jobba delvis hemifrån men vill ha ett bra kontor som funkar ibland.