Klart man ska ha ett Corona-inlägg

Corona-krisen är här! Då menar jag inte att massor med människor blir sjuka och att väldigt många dör för det vet alla och det går liksom inte att ändra på. Jag syftar på alla som blir arbetslösa. i Sverige och resten av världen.
Mitt jobb handlar om att leda produktutvecklingen av en digital läroplattform som faktiskt fungerar väldigt bra även om skolan är stängd och eleverna studerar hemma. Vi tjänar inte massor med pengar på Corona eftersom vi just nu ger bort produkten gratis men det öppnar för fantastiska möjligheten att hitta nya marknader.

Corona i hög person

Samtidigt ser jag släktingar och bekanta som blir permitterade eller varslade för att de jobbar i branscher där det helt enkelt inte går ihop längre eftersom kunderna försvunnit. Det gör så väldigt ont!
Ekonomin kommer att starta om, om ett år kommer säkert de flesta att ha jobb igen men osäkerheten i att inte veta om jobbet finns kvar när det vänder är olidlig.

Jag kommer ihåg när dotcom-bubblan brast, i säkert 5 år var den vanligaste högskoleutbildningen, bland de som jobbade hos Taxi Stockholm, systemvetenskaplig eller datateknisk utbildning. När helst man hoppade in i en taxi kunde man ha bra diskussioner med någon som verkligen fattade vad man jobbar med. Det var kul men jag hoppas jag aldrig behöver uppleva det igen.