Foderhjälpen 2018

Vi har haft en rätt extrem torka i Sverige i år och även om det drabbar våra bönder jättehårt  drabbar det våra hästägare ännu hårdare. Hästägare har vanligtvis inte några reserver alls, när höet är slut så är det slut. Man pratar på allvar om att hästar kommer att få gå till slakt för att det inte finns mat!

Därför var det jättevälkommet med Facebook-gruppen “Foderhjälpen © 2018” som försöker samordna de som har hö med de som behöver.

Jag skiter fullständigt i var jag kan hitta hö, hö är hö och min häst behöver det. Så jag postade en fråga i gruppen. Det tog 3 minuter innan en moderator stängde inlägget för kommentarer.

Hon tyckte säkert att hon var jättesmart som har tänkt ut att landskap är grejen. Men jag skiter högaktningsfullt i landskap. Även om någon vill köpa foder till sin häst i Värmland, Dalarna, Sörmland  Östergötland eller Uppland så kan jag tänka mig att köpa halva lasset och antingen frakta hem det eller låta andra hämta hos mig. 

För mig, som varit moderator för allt från BBS:er till Facebook-grupper, framstod personen mest som en idiot som var otroligt medveten om sin möjlighet att styra.

Har du hö? Kontakta mig!